announcement

درمان سینوزیت در طب سنتی

سینوزیت، التهاب سینوس‌ها، یکی از بیماری‌های نسبتاً شایع است که بسیاری از افراد به دلیل ناآگاهی از علل و علائم آن، با دردهای مزمن ناشی از این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند. این التهاب می‌تواند به علت عفونت‌های ویروسی و باکتریایی، آلرژی‌ها، مشکلات ساختاری مانند انحراف تیغه بینی و یا عوامل محیطی مانند آلودگی هوا و دود سیگار ایجاد شود. علائم سینوزیت شامل درد و فشار در ناحیه صورت، گرفتگی بینی، کاهش حس بویایی و چشایی، سردرد، تب و خستگی، و سرفه می‌باشد. با شناخت این علائم و عوامل ایجادکننده سینوزیت، می‌توان از بروز آن پیشگیری کرد یا در صورت ابتلا، سریع‌تر درمان مناسب را آغاز نمود و از تبدیل شدن آن به یک مشکل مزمن جلوگیری کرد.

درمان خانگی سینوزیت

در این مطلب به بررسی سینوزیت و روش‌های خانگی درمان آن و سردردهای ناشی از آن می‌پردازیم. سینوزیت، التهاب سینوس‌ها است که می‌تواند باعث درد و فشار در ناحیه صورت و سردرد شود. درمان‌های خانگی متعددی وجود دارند که نه‌تنها درد را کاهش می‌دهند، بلکه با کاهش التهاب سینوس‌ها به تخلیه مایعات مخاطی نیز کمک می‌کنند.یکی از مؤثرترین روش‌های خانگی، استفاده از بخور آب گرم است. بخور می‌تواند محیط سینوس‌ها و بینی را مرطوب نگه دارد و از خشکی آن‌ها جلوگیری کند.

این رطوبت به کاهش التهاب و تسهیل در تخلیه مخاط کمک می‌کند. برای بهره‌گیری از این روش، می‌توانید چهار بار در روز از بخور آب گرم استفاده کنید.روش دیگر استفاده از دوش آب گرم یا قرار دادن سر بالای یک کاسه آب گرم است. برای این کار، زیر دوش آب گرم بایستید یا یک کاسه آب گرم را با حوله‌ای بپوشانید و سر خود را بالای آن نگه دارید و به آرامی تنفس کنید. این روش‌ها به باز شدن گرفتگی بینی و سینوس‌ها کمک می‌کنند و از درد و فشار ناشی از سینوزیت می‌کاهند.این روش‌های ساده و مؤثر خانگی می‌توانند به کاهش علائم سینوزیت کمک کنند و زندگی روزمره را برای مبتلایان به این بیماری آسان‌تر کنند.

علائم وجود سینوزیت:

تب خفیف
سردرد
تورم و درد صورت
ترشحات چرکین بینی
گرفتگی بینی

درمان ابوعلی سینا جهت رفع سینوزیت
– بُخور گل بابونه به مدت سیزده روز متوالی
– جوشانده بابونه را از بینی بکشید تا به حلق برسد.
– مصرف خوراکی «سیر+پیاز+ماست» و «آب شلغم+عسل».
– مصرف خوراکی عرق پونه + عسل

روش درمان دیگری که در این بیماری کمکتان می کند
بخور اسانس اسطوخودوس(1گرم) + اسانس کاج(2گرم) + اسانس اکالیپتوس(4گرم) +الکل 90 درصد(150میلی لیتر)

چرا سینوزیت سراغمان می آید؟

عفونت سینوس ها معمولا به علت حمله یک ویروس رخ می دهد. البته باکتری یا قارچ ها هم می توانند عامل این بیماری باشند. یک سرماخوردگی ساده می تواند باعث تورم و التهاب سینوس و در نهایت تجمع خلط و مسدود شدن سینوس ها شود.
 
علاوه بر موارد فوق، عفونت سینوسی می تواند به دلایلی مانند آلرژی، پولیپ و انحراف تیغه بینی و قرار گرفتن در معرض آلاینده ها و دود سیگار بروز یابد.
 

علائم سینوزیت را بشناسید

علائم شایع عفونت های سینوسی اغلب به صورت سردرد، حساسیت صورت به لمس، درد یا فشار، گرفتگی بینی، تغییر رنگ ترشحات بینی، گلو درد، سرفه و تب بروز کرده و در برخی افراد با خم شدن سر به جلو سر دردها تشدید می شود.
 
برای تسکین علائم عفونت سینوس، می‌توان برخی از داروهای خانگی طبیعی را مورد استفاده قرار داد. همچنین، بهتر است با دکتر خود برای تشخیص و درمان مناسب مشورت کنید.
 

 علائم سینوزیت در کودکان

علاوه بر این نشانه ها کودکان مبتلا به سینوزیت، ممکن است تحریک پذیر باشند، از طریق دهان نفس بکشند و مشکل تغذیه ای داشته باشند ، حرف زدن آنها ،نیز ممکن است تودماغی تلقی شود (همانطور که سرماخوردگی دارند).  علائم سینوزیت، اغلب در عرض چند هفته (سینوزیت حاد) تمام می شوند، هرچند گاهی اوقات می توانند برای سه ماه یا بیشتر (سینوزیت مزمن) ادامه داشته باشند. 
 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید ؟! 

اگر علائم شما معمولی هستند و در حال بهتر شدن هستند، معمولا نیازی نیست به دکتر مراجعه کنید و می توانید در خانه، از خود مراقبت کنید اما در این شرایط، به پزشک مراجعه کنید:

اگر علائم شما در حال شدیدتر شدن و بدتر شدن هستند 

علائم بعد از 7 تا 10 روز بهبود نیافته اند 

اغلب قسمت های مختلفی از سینوزیت خود را تجربه می کنید. 

دکتر شما ،معمولا قادر به تشخیص سینوزیت از طریق معاینه علائم از داخل بینی است اگر سینوزیت شدید یا تکرار شونده ای دارید، ممکن است آنها نیاز به بررسی بیشتری توسط متخصص گوش، بینی و گلو دارند.
 

 

درمان سینوزیت در طب سنتی

1. آب بیشتری بنوشید.

نوشیدن آب تازه و تمیز به اندازه کافی برای سلامت سینوس ها ضروری است . می توانید مشکلات مزمن سینوسی را در این مواقع به حداقل برسانید و عفونت های آن را از طریق نوشیدن آب به مقدار کافی از بین برده و یا جلوگیری کنید.

بدن با آب کافی می تواند اقدامات زیاد و موثری را انجام دهید . زمانی که آب کافی به بدن ما نرسد، شروع به عملکرد نامناسب می کند و از کارهای ضروری باز می ماند و این اتفاق باعث ایجاد خلط غلیظ در بدن می شود که به راحتی جریان پیدا نمی کند ، منافذ سینوسی را می بندد ، رشد باکتری را افزایش می دهد و باعث افزایش عفونت ها خواهد شد.

 

2. به غذای خود فلفل اضافه کنید.

همه می دانند که فلفل تند، سینوس را پاکسازی می کند . زمانی که چیزی داغ یا تند می خورید ، ممکن است که با افزایش ترشحات بینی یا گرفتگی بینی مواجه شوید که آن را باز می کند 

این گرمای به وجود آمده در بدن باعث از بین بردن درد ، کاهش التهاب و تحریک سیستم ایمنی می شود . شاید فلفل نتواند عفونت سینوسی را درمان کند اما راهی عالی برای از بین بردن خلط می باشد. حتما باید تعادل را حفظ کنید و بیش از حد از غذاهای تند استفاده نکنید که منجر به سوء هاضمه ، حالت تهوع یا دل درد می شود.

یک قاشق چای خوری فلفل قرمز را درون یک فنجان آب گرم حل کنید و 2 تا 3 بار در روز از این ترکیب استفاده نمایید . اگر نمی توانید آن را مصرف کنید ، مقداری عسل اضافه نمایید . این درمان را تا زمانی که بهبودی حاصل شود، ادامه دهید.

3. بیشتر آناناس بخورید.

خوردن تکه های آناناس می تواند بدن را از عفونت ها پاکسازی کند . آناناس سرشار از آنتی اکسیدان است که بدن را از غشاهای مخرب حفظ می کند . آنزیم های موجود در آناناس باعث از بین بردن عفونت های سینوسی می شود و التهاب را می کاهد.

 

4. مجرای بینی را شستشو دهید.

برای این کار محلولی از یک قاشق چای خوری نمک ، یک قاشق چای خوری آب اکسیژنه و یک لیوان آب گرم تهیه کنید و از این محلول برای شستشوی مجرای بینی خود استفاده نمایید.

این کار را هر روز یک بار و به مدت چند روز تکرار کنید تا زمانی که بهبود کامل پیدا کنید و این کار را بیشتر از یکبار در روز انجام ندهید زیرا مخاط تنفسی را تحریک می کند.

5. زنجبیل مصرف کنید.

زنجبیل خام حاوی آنتی اکسیدان است و یک آنتی هیستامین طبیعی و ضد التهاب محسوب می گردد که سرعت شفابخشی را بالا می برد ، درد را می کاهد ، ورم و گرفتگی را از بین می برد.

از طرفی با آلرژی ها مبارزه می کند ، درد سینوس را می کاهد و حالت تهوع و ناخوشی را نابود می کند . یکی از بهترین راه های استفاده از آن، دم کردن چای زردچوبه و زنجبیل است. زنجبیل و زردچوبه برای سرماخوردگی نیز مناسب می باشد و بدن را سم زدایی می کند و باعث جوانسازی می گردد.

 

6. سرکه سیب مصرف کنید.

2 قاشق چای خوری سرکه سیب و یک فنجان آب گرم را ترکیب نمایید و برای خوش خوراک شدن مقداری عسل نیز به آن بیفزایید و سپس بنوشید. از این روش 3 تا 5 بار در روز استفاده نمایید.

7. مصرف پروبیوتیک را افزایش دهید.

پروبیوتیک یک باکتری مفید برای بدن است که عفونت های باکتریایی و قارچی را از بین می برد. غذاهای مخمری حاوی پروبیوتیک هستند که در از بین بردن عفونت سینوسی موثر می باشند.

8. ترب کوهی مصرف کنید.

یک تکه کوچک از ترب کوهی را کاملا بمکید تا مزه آن داخل دهانتان حس شود و بعد آن را بجوید و بخورید . این کار را هر روز و چندین بار، برای یک هفته تکرار کنید زمانی که تا عفونت به طور کامل رفع شود.

9. سیر مصرف کنید.

سیر و پیاز هر دو بسیاری از مشکلات و بیماری ها را برطرف می کنند ، التهابات را کاهش می دهند و درد را از بین می برند . آلیسین یک ماده موجود در سیر است که دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچی است که ویروس ها را از بین می برد.

 

10. مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان مصرف کنید.

آسیب اکسیداسیونی می تواند عاملی برای مشکلات مزمن سینوسی باشد . آنتی اکسیدان ها فرد را از آسیب های رادیکالی محفوظ می دارد . پس حتما از میوه ها، سبزیجات و مرکباتی مثل کیوی ، اسفناج، تمشک ها، کدو حلوایی، سیب زمینی شیرین و دیگر غذاها استفاده کنید . این مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان ها ، مواد معدنی و ویتامین ها هستند.

11. ریشه خردل را به رژیم غذایی روزانه خود بیفزایید :

ریشه خردل را نمی توان به عنوان یک غذای روزانه استفاده کرد اما می تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد . فواید سلامتی ریشه خردل اساسا مغذی بودن و محتوای معدنی است که شامل فیبر رژیمی، ویتامین C، فولات، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، زینک و منگنز می باشد.

ریشه خردل التهابات را از بین می برد و سیستم ایمنی را تقویت می کند و دارای خواص آنتی بیوتیکی است.

12. زردچوبه بیشتر مصرف کنید.

زردچوبه فواید بسیار زیادی برای فرد دارد . مخلوط کردن آن با آب داغ و قرقره کردن آن نیز می تواند سینوس ها را تمیز و آن ها را پاکسازی کند.

13. مکمل با روغن نارگیل

روغن نارگیل برای کاهش التهابات موثر است و باکتری ها ، ویروس ها و قارچ ها را از بین می برد . یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل می تواند ریه را به خوبی پاکسازی کند.

توصیه های مهم در هنگام مواجه با سینوزیت:


– استفاده از میوه و سبزیجات تازه
– ترک سیگار
– مصرف آب بیشتر
– مصرف مایعات گرم بیشتر
گرم نگه داشتن بدن

تشخیص بیماری سینوزیت تنها زمانی اعتبار دارد که توسط یک متخصص انجام شود. در غیر اینصورت تشخیص و مصرف بی رویه این گیاهان به ضرر شما است.

امتیاز بدهید

نظرات کاربران

دیدگاهی بگذارید

Your email address will not be published.

هشت + 2 =

  • آخرین مقالات

    آخرین اخبار منتشر شده

  • مدیران شرکت دمی نو از سال ۱۳۷۳ در بازار تهران در زمینه زعفران و فروش دمنوش های گیاهی آغاز به کار کرده و از سال ۱۳۹۹ کادر خود را توسعه داده و برند دمی نو را پایه گذاری کرده. با بیش از چهار سال سابقه خدمت به مشتریان در زمینه فروش دمنوش و قهوه و لوازم جانبی را دارا میباشد و برند دمی نو را به ثبت رسانده است.

    تهران_پونک _بالاتر از میدان پونک _نبش خیابان هفتم_ساختمان نوروزی_پلاک ۳۱۳_طبقه۲_واحد۵

    کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت دهکده نواوران دمنوش می باشد

    دمی نو

    فروشگاه قهوه، دمنوش و لوازم دم آوری

    بستن

    کالاها

    دسته بندی ها

    • ورود با پیامک
    • ورود با رمز
    user

    emptycart
    هیچ محصولی در سبد نیست