به میوهای خوش بو و خوشمزه که دقیقا انگار از وسط رنگهای پاییزی متولد شده است. این میوه در سفره غذای تمام ایرانیها به شکلهای مختلفی وجود دارد، اما بخاطر رژیم غذایی نامناسب ما ایرانیها که اغلب فرآوردههای میوه را با شکر سفید میخوریم، بیشترین نوع مصرف این میوه پاییزی هم استفاده آن به شکل شربت و مربا است. اما دمینو برای شما پیشنهاد ویژهای دارد. استفاده از میوه به، به عنوان دمنوش نه تنها مضرات مربا و شربت آن را ندارد، بلکه عطر و طعم دلپذیر آن را حفظ میکند و خواص آن را بیش از هر فرآورده دیگری برای ما فراهم میکند. با ما همراه شوید تا قدم به قدم مراحل تهیه یک دمنوش به اصیل ایرانی را یاد بگیرید و از مهمانان خود به جای نوشیدنیهای قندی با این دمنوش دلپذیر پذیرایی کنید.
معرفی میوه به
میوه به یکی از میوههای زمستانی خوشبو و خوشمزه است که تقریبا در سفره غذایی تمام ایرانیها به شکلهای مختلف وجود دارد. دمنوش به یکی از خوشمزهترین فرآوردههایی است که در کنار غذاها و مرباهایی که با این میوه درست میشود میتواند در زمستان به عنوان یک نوشیدنی خوشمزه در کنار ما باشد. به میوهای مقوی اما دیرهضم است و برای کسانی که مشکلات معده و روده دارند، کمی اذیت کننده است. به همین دلیل میتوانید از دمنوش به برای بهره بدن از خواص آن استفاده کنید. این میوه بر اساس اقلیمی که در آن کشت میشود به سه دسته به شیرین، ترش و به میخوش دستهبندی میشود. نکته جالب این است که طبع به شیرین معتدل و به ترش سرد و خشک است.
خواص شگفتانگیز به برای بدن
به میوهای زرد رنگ با عطر و طعمی منحصربفرد است که از قدیم در نواحی اوراسیایی مثل ازبکستان، ارمنستان، ترکیه، مجارستان، مقدونیه و اطراف آنها مورد استفاده بوده. این میوه علاوه بر این که بسیار خوشمزه است و عطر زیادی به غذا می دهد، خاصیتهای فراوانی دارد. این میوه به خاطر فیبر بالایی که دارد، کمک زیادی به بهبود سیستم گوارش میکند. طبق گزارشها از تحقیقهای صورت گرفته مصرف به التهابهای رودهای را کاهش داده و دمنوش به یا پخته آن برخلاف به خام که ممکن است در بعضی افراد باعث یبوست شود، یبوستهای شدید را درمان میکند. عملکرد درست سیستم گوارش علاوه بر این که بر سلامت بدن تاثیر بسیاری دارد، به بهبود خلقوخو هم کمک شایانی میکند. علاوه بر این عطر دمنوش به در هنگام اسهال استفراغ باعث تقویت معده و از بین بردن بوی بد درون دهان و رفع احساس حالت تهوع و رفع اسهال خصوصا اسهال خونی میشود. به همین دلیل این میوه برای زنان باردار نیز توصیه میشود. چون علاوه بر رفع احساس حالت تهوع منبع غنی ویتامین ب6 است و باعث تقویت حافظه نوزاد و بهبود عملکرد وی پس از تولد میکند.
به یک منبع غنی از ویتامین C، روی، مس، آهن و دیگر مواد آلی است. تعادل مواد معدنی در بدن باعث افزایش گلبولهای سفید و به دنبال آن تقویت سیستم ایمنی در برابر کلیه بیماریها میشود. با توجه به شیوع گسترده بیماریهای ویروسی در دنیا مانند آنفلونزا و کرونا مصرف روزانه به کمک زیادی به پیشگیری از کرونا و بیماریهای مشابه میکند. مواد موجود در به پوست را نیز از آسیبهای محیطی حفظ میکند و روند پیری پوست را کند میکند. همچنین واکنشهای آلرژیک بدن را کاهش داده و مالیدن آن به پوست خشکیهای شدید ناشی از هوای نامناسب در زمستان را برطرف میکند. آنتیاکسیدانهای موجود در به بدن را در برابر بیماری شایع قرن، سرطان، مقاوم کرده و مواد مغذی درون این میوه برای خنثی کردن و از بین بردن رادیکالهای آزاد که عامل از بین رفتن سلولهای سالم هستند، بسیار موثر است.
تنظیم فشار خون در بدن به کمک پتاسیم انجام میشود. پتاسیم موجود در به میتواند نیاز بدن را تامین کند و سلامت رگها و شریانهای بدن را تضمین کند. مواد معدنی دیگر موجود در به مانند آهن کمک زیادی به تولید گلبولهای قرمز خون میکند. کمبود گلبولهای قرمز باعث کندشدن روند انتقال اکسیژن در بدن میشود. کمبود اکسیژن باعث احساس کسالت و خستگی میشود. عملکرد نادرست گلبولهای قرمز سبب کدرشدن و ریزش موها نیز میشود.
نکته قابل توجه درباره این میوه این است که به علاوه بر اثرات جسمی، بر روی سلامت روان هم تاثیر میگذارد. تحقیقات نشان داده مصرف روزانه به برای کسانی که افسردگی دارند، اثرات مثبت دارد. همچنین عطر آن باعث سرزندگی و نشاط شده و احساس خمودگی ذهن را از بین میبرد. خوردن دمنوش به قبل از خواب باعث خواب راحت میشود. در هنگام استرس زیاد بوییدن این میوه باعث کاهش استرس و افزایش احساس آرامش در افراد میشود.
طرز تهیه دمنوش به
دمنوش به را با به شیرین و ایرانی درست کنید. بههای خارجی از لحاظ ظاهری زیباترند اما خواص نوع وطنی آن بسیار بیشتر است. خصوصا که به ایرانی بافت نرمتری هم دارد. به نباید سبز باشد. به زرد رسیده و آبدار است و حالت خشک ندارد. به را به خوبی بشویید، تا کلیه پرزهای روی پوست آن از بین برود و در دمنوش گلوی شما را اذیت نکند. میتوانید لایههای نازک آن را به صورت تازه دم کنید و یا برای نگهداری طولانی مدت آن را با رنده درشت رنده کنید. بعد داخل یک سینی آن را در مقابل نور خورشید یا روی شوفاژ و بخاری بگذارید تا خشک شود. به خشک شده را در یک ماهیتابه تفت دهید تا به رنگ چای دربیاید. یادتان باشد نگذارید به درون ماهیتابه بسوزد. اگر فکر میکنید انجام مراحل برای شما سخت است، پیشنهاد میکنیم چای به دمینو را امتحان کنید تا از عطر و طعم بینظیر یک چای به حقیقی لذت ببرید. چای به را بعد از خنک شدن درون یک ظرف شیشهای در بسته بگذارید و هر زمان که نیاز داشتید مانند چای آن را دم کنید. این دمنوش را میتوانید با هل، دارچین یا گل سرخ ترکیب کنید. پیشنهاد میکنیم هربار یکی از این چاشنیها را امتحان کنید تا ترکیب عطر مختلف گیاهان باعث از بین رفتن بوی خوب چای به نشود.
ترکیب خوش عطر و مقوی دیگری که با به میتوانید درست کنید چای به و سیب است که با افزودن دارچین طعم منحصربفردی پیدا میکند. کافیست لایههای نازک سیب را به دمنوش خود بیافزایید و یک چوب دارچین به آن اضافه کنید. طعم دمنوش به با زعفران نیز بسیار خوشمزه است. خصوصا اگر برای مهمانان و یا کودکان خود میخواهید این دمنوش را درست کنید. کافیست ابتدا زعفران را مثل زعفران روی غذا دم کنید و بعد از دم کشیدن دمنوش به چند قطره روی هر لیوان بریزید.
یادتان باشد، دانهها به داروی کارآمدی برای درمان سرفههای خشک است. آنها را خشک کنید و در یک ظرف شیشهای نگهداری کنید. به هنگام بیماری چند دانه به را در آب جوش یا دمنوش به و دارچین بریزید. چند دقیقه صبر کنید تا مایع درون لیوان کمی غلیظ شود و آن را قبل از سرد شدن جرعه جرعه بخورید.
نظرات کاربران