Iconly/Bulk/Close Square بستن

کالاها

دسته بندی ها

کالاها

دسته بندی ها

detail-blog
25 اردیبهشت 1402

کنجد،دانه شگفت انگیز

کنجد (Sesame) گياهي يكساله و با ارتفاع حدود يك متر است. برگهاي کنجد بیضی، باريك و نوك‌تيز است و انتهای ساقه‌اش کرک دارد. گل‌هايش سفيد و يا قرمز و بطور تك‌تك در کناره برگ‌هایش رشد می‌کند. ميوه‌های کنجد بصورت کپسول و حاوی دانه‌هاي کوچك، صاف و بيضی است که در واقع همان دانه کنجد است.
وطن اصلي آن هند است و از آنجا به نقاط ديگر دنيا راه يافته است. ولی در حال حاضر چين بزرگترين توليد کننده آن شناخته می‌شود. در ايران نيز کنجد تولید می‌شود و بیشتر مصرف خوراکی دارد و در تهیه روغن و حلوا ارده استفاده می‌شود. در کانادا از کره کنجد غذای مناسبی برای رشد بچه‌ها محسوب می‌شود.

خواص دارویی کنجد

از نظر طب قديم ايران کنجد گرم و تر است و چون کنجد ارزش غذایی بالایی دارد در اغلب کشو‌رهای فقیر به عنوان جایگزین گوشت استفاده می‌شود
– براي چاق شدن و در تقويت نيروي جنسي موثر است
– مصرف روزانه یک قاشق سوپ‌خوری مخلوط کنجد آسیاب شده، سرکه و مغز بادام پوست کنده شده (نصف وزن کنجد) برای رفع قولنج مناسب است
– گرفتگي صدا را از بين مي‌برد
–  معده و روده را نرم‌ می‌کند
– برگ کنجد را اگر به سر بماليد باعث رشد و سياهي موي می‌شود
– باعث کاهش فشار‌خون می‌شود
– ضد‌رماتيسم است
– برای ناراحتي‌های کيسه‌صفرا مفيد است
– مصرف دم‌کرده برگ کنجد اسهال خوني را برطرف می‌کند
– روغن کنجد براي تنگي نفس و سرفه خشك و زخم ريه مفيد است
– روغن کنجد برای سوزش ادرار مفيد است
– کنجد براي معده‌های ضعيف و حساس مناسب نيست چون سنگین و دیر هضم است و توصیه می‌شود اينگونه افراد بايد آنرا با عسل و سرکه میل کنند.

ترکيبات شيميايي کنجد

کنجد حاوی پروتئين، ويتامين‌هاي F,E,D,B و لسيتين است . مقدار روغن موجود در آن در حدود 50 % است. روغن کنجد يكي از روغن‌هاي غیر اشباع و مفيد براي بدن است چون اين روغن نه تنها کلسترول بدن را بالا نمي‌برد بلكه باعث کاهش آن هم می‌شود. این روغن در آمريكاي شمالي و کانادا مصرف بسیار بالایی دارد.
براي تهيه روغن آن اغلب دانه‌ها را مي‌شويند تا رنگ روي آن از بين برود و بعد دانه‌ها را آسياب می‌کنند و در آب مي‌ريزند تا پوست آن روي آب و جدا شود . سپس دانه‌های خشك شده را در آبجوش مي‌ريزند و خمير می‌کنند. اين خمير را تحت فشار قرار می‌دهند تا روغن‌اش جداشود. به این نوع روغن سرد یا فشار اول می‌گویند . از تفاله باقي‌مانده تحت اثر فشار و گرما روغني بیرون می‌کند که آن‌را روغن گرم يا فشار دوم می‌گویند البته ارزش غذايي آن از روغن سرد کمتر است. معمولا تفاله باقي‌مانده این مرحله صرف علوفه دام‌ها خصوصا گاوهای شیرده می‌شود چون سرشار مواد پروتئيني است.

مضرات کنجد:

۱. وزن ناسالم

این دانه‌های سبک، دارای کالری و چربی اشباع بالایی هستند. ۱۰۰ گرم دانه کنجد که فقط یک مشت دانه سالم یا پودر آن است، ۵۹۰ کالری دارد. همین مقدار کنجد، ۸ گرم چربی اشباع دارد که حدود ۴۰ درصد مصرف مجاز روزانه را تشکیل‌می‌دهد. بنابراین، گنجاندن دانه کنجد در رژیم غذایی می‌تواند باعث افزایش وزن ناسالم شود.

۲. سرطان روده:

مصرف منظم کنجد در مقادیر زیاد می‌تواند به روده بزرگ آسیب‌ برساند. محققان دریافتند که خوردن ۱۵ نانوگرم کنجد در روز می‌تواند باعث التهاب روده بزرگ شود که به بیماری‌های کشنده‌ای مانند سرطان روده بزرگ می‌انجامد. این یکی از خطرناک‌ترین مضرات کنجد است زیرا می‌تواند باعث مرگ شود.

۳. دیورتیکولیت:

کنجد می‌تواند با ایجاد دیورتیکولیت، بر سلامت روده بزرگ تاثیربگذارد. این یک مشکل خاص پزشکی است که باعث ایجاد کیسه‌‌های دردناکی در دیواره داخلی روده بزرگ می‌شود. این باعث انقباض، درد شکمی، یبوست و غیره می‌شود. بنابراین، مصرف کنجد خود را منظم کنید تا نیازی به جراحی نباشد.

۴. واکنش‌های حساسیتی:

حساسیت، یکی‌دیگر از مضرات مصرف کنجد است. اگر به کنجد حساسیت داشته‌باشید، چه با مصرف دانه کنجد‌کامل چه روغن آن، احتمال زیادی دارد که به حساسیت‌های مختلف دچار شوید (مانند مشکلات گوارشی، التهاب چشم، آبریزش بینی، آسم و غیره). بنابراین، در چنین موقعیتی، از مصرف کنجد خودداری‌ کنید.

۵. آنافیلاکسی:

آنافیلاکسی، یک آلرژی شدید است که به‌دلیل مصرف کنجد به‌وجودمی‌آید. تمام بدن تحث تاثیر این واکنش حساسیتی شدید و سریع قرارمی‌گیرد. این باعث خس‌خس، افت فشار خون، گرفتگی سینه و غیره می‌شود و گلو و مجاری تنفسی فرد را مسدودمی‌کند. درنتیجه، شخص دچار خفگی می‌شود که ممکن است به مرگ بینجامد.

۶. عفونت آپاندیس:

خوب، این خیلی مشکل شایعی نیست اما ممکن است برخی افراد با خوردن بیش از حد کنجد، دچار عفونت آپاندیس شوند. گاهی وقت‌ها، ممکن است چند عدد از دانه‌های کنجد، به عضوی بچسبند که ممکن است باعث عفونت‌های خفیف تا شدید شود.

۷. اسهال:

به گفته دانشمندان، کنجد دارای خواص ملین است. به این معنا که مصرف بیش از مقدار مجاز روزانه کنجد می‌تواند باعث شل‌شدن مدفوع و گاهی اوقات اسهال شود. بنابراین، هنگامی که کنجد را در رژیم غذایی خود دارید، آن را در مقدار مناسب مصرف‌کنید.

۸. دانه‌های پوستی:

کنجد می‌تواند بر پوست نیز تاثیربگذارد. اگر مقدار زیادی کنجد را در غذا استفاده‌ کنید یا محصولاتی که حاوی روغن کنجد هستند بخورید، ممکن است به دانه‌های پوستی همراه با خارش و قرمزی دچارشوید.

۹. ریزش مو:

خیلی از ما برای سلامت موهای‌مان از کنجد سیاه استفاده‌ می‌کنیم. اما استفاده بیش‌ازحد از این دانه می‌تواند نتایج معکوسی داشته‌باشد. این می‌تواند باعث عدم تعادل هورمونی شود که پوست سر را چرب و فولیکول‌های مو را خشک‌می‌کند. درنتیجه، سرعت ریزش مو، به میزان زیادی افزایش‌می‌یابد. این ممکن است باعث طاسی کامل شود.

۱۰. سقط جنین:

گفته‌می‌شود خوردن کنجد در سه ماهه اول بارداری، برای سلامتی مضر است. گاهی وقت‌ها باعث سقط جنین می‌شود.

نظرات کاربران

دیدگاهی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

  • تحویل اکسپرس

  • پرداخت در محل

  • ارسال به سراسر کشور

  • ضمانت کالا

  • ارسال فوری در تهران

مدیران شرکت دمی نو از سال ۱۳۷۳ در بازار تهران در زمینه زعفران و فروش دمنوش های گیاهی آغاز به کار کرده و از سال ۱۳۹۹ کادر خود را توسعه داده و برند دمی نو را پایه گذاری کرده. با بیش از چهار سال سابقه خدمت به مشتریان در زمینه فروش دمنوش و قهوه و لوازم جانبی را دارا میباشد و برند دمی نو را به ثبت رسانده است.

تهران_پونک _بالاتر از میدان پونک _نبش خیابان هفتم_ساختمان نوروزی_پلاک ۳۱۳_طبقه۲_واحد۵

کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت دهکده نواوران دمنوش می باشد

محصول به سبد خرید اضافه شد

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • تصویر
  • امتیاز
  • قیمت
  • موجودی
  • موجودی
  • وزن
  • طول
  • اطلاعات
Click outside to hide the comparison bar
مقایسه